zaterdag 28 januari 2012

dromennachtboek


het eerste dat ik lees als ik het schrift opensla waarin ik mijn dromen noteerde:

ik liep langs een B weg ( geasphalteerde 80 km weg) en zou na enige meters rechts met de weg mee gaan buigen. terwijl ik daar liep keek ik rechts het boerenland op. daar liep een mij welbekend ( lieflijk) paadje dat ik wellicht al 1000 x gelopen had. het was op het land dat bij een boerderij hoorde waar ik ooit gewoond had maar dat nu verkocht was.
toch nam ik dat lieve aanlokkelijke boerenkronkelpaadje met zongedroogd gras en bloemetjes niet dat mijn weg verkort zou hebben.
ik hield me aan de saaie geasphalteerde officiëele route.

8 opmerkingen:

 1. oh wat een sterke droom
  ging je keurig gekleed?
  en was de keuze die je al dromend maakte, heel beslist?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik krijg geen wit regels meer tussen het eerste en tweede gedeelte.
  wat vervelend is dat.
  Schrips: ik droomde het 1-01-1994 ( sloeg het schrift willekeurig open)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een keer proberen? Misschien als je twee keer ENTER doet, dat is wel witregels geeft?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dromen zijn fascinerend. Als je geplaagd wordt door dromen is dat niet fijn. De weinige keren dat ik mijn dromen herinner schrijf ik ze ook op. Maar ik denk wel eens dat je ze beter kunt vergeten. want het nalezen van een herinnerde nare droom kan nog een keer een domper leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dromen komen uit verschillende "lagen". je schift uiteraard welke je noteert.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een B-weg! Een bekend lieflijk paadje dat de af te leggen afstand verkort en toch de keuze voor de langere afstand op een asfalt weg!
  Dromen zeggen iets over je zelf en over de betekenis die je er zelf aan geeft. Over de functie van het dromen wordt heel verschillend gedacht. Restjes van gedachtenwerk en of waarnemengingen die aan het einde van een dag in de prullenbak terecht komen. Voor Freud de werking van het persoonlijke onbewuste. Voor Jung vooral Archetypen voortkomend uit het collectieve onbewuste. Hoe het ook zij. Dromen blijven vooral boeiend door wat je er zelf mee doet. Mooi verhaal van maken of een schilderij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. direct bij ontwaken doorzie je de betekenis meestal. maar pas vandaag valt mij op de dúbbele betekenis van: dat het paadje de weg zou verkorten. dat zou niet alleen in de betekenis van "handig" zijn maar ook in de betekenis van "de levensweg bekorten".
  dank je wel voor reactie.
  ik zit hier met al die aantekeningen bezig schoonmaak (erin) te houden...

  ps) ben jij alweer aan t schilderen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé handig! Ik kan nu rechtstreeks onder een andere reactie reageren! Vandaag schilder ik niet alhoewel mijn handen jeuken. Ik heb een deadline voor een column van Jip.
   Ruim maar lekker op en sta af en toe even stil, niet te lang. Uiteindelijk ligt die weg achter je!

   Verwijderen